Single Blog Title

This is a single blog caption
s-class

Най-добрите луксозни автомобили

Луксозните автомобили са не просто скъпоструващи „играчки” за хора с възможности. Всъщност тези автомобили „дърпат” автомобилната индустрия и пазар напред, като показват технологиите на бъдещето. Автомобилните производители си сверяват часовника именно по най-скъпите модели в света, като стремежът е да се предлага все по-висок стандарт в мощността, оборудването и комфорта за пътниците. И, ако трябва да се даде някакво много общо определение за луксозния сегмент автомобили, то това са трите елемента, които са на възможно най-топ ниво, което може да бъде купено с пари.

С годините философията за лукс при автомобилите се променя, като някои екстри, преди време смятани за предназначени само за богати хора, днес са масово достъпни. И все пак някои автомобили наистина са само за хора не просто с пари, а с много пари. Ето една класация на такива коли за „избрани”, актуална към началото на 2018 г.:

 

  1. Mercedes S-Class

Познавачите в областта казват, че това е колата, която е непрекъснато обект на подражание от всички останали, включително от преките претенденти за короната на най-луксозен автомобил. Този автомобил наистина прави за първи път повечето иновации и високи технологии, някои от които днес вече са широко достъпни. Такива са например въздушните възглавници, антиблокираща система и други. И днес този луксозен салон е много трудно да бъде победен с безшумното си движение, космическите технологии и невероятния интериор.

 

  1. BMW 7

В опит да заеме челната позиция в списъка на луксозните автомобили през 2018 г. новата серия 7 на BMW може да се опише накратко като мостра какво автомобилните компании на бъдещето могат да направят в областта на лукса и безопасността. Невероятната форма и зашеметяващ дизайн наистина са много близки до първенеца в тази класация и го превръщат в сериозен претендент за отличник в това отношение. В добавка към това и текущите разходи са много ниски за кола с толкова екстри.

 

  1. Audi A8

Компанията Ауди описва новия си модел като начало на нова дизайнерска ера и ергономична концепция, показващ бъдещето на луксозния клас. И тази кола наистина показва вдъхновяващи технологии. Специалистите в областта обаче казват, че моделът не се отличава твърде много от останалите салони на Ауди. За някои това е недостатък на автомобила, други обаче смятат, че това прави идентичността и успеха на Ауди – дори по-евтините автомобили под този бранд могат да наподобяват А8.

Трябва да се каже, че подобни класации са много условни, защото в края на краищата всичко зависи от индивидуалния прочит на лукса при избора на автомобил.