Най-луксозните автомобили на 2018

Символ на богатство, лукс и разкош
best luxury cars 2018

Най-луксозните автомобили на 2018

Модните тенденции не се отнасят само до такива области като дрехите и обзавеждането, но и за луксозните автомобили. Всяка година производителите предлагат все по-нови модели, които дават все по-високи стандарти за луксозно изпълнение.

Основният пазар за луксозните автомобили са богатите частни купувачи. Друга пазарна ниша са автомобилите, които се закупуват за отдаване под наем или за специални поводи, като сватби, вечери, специални срещи и др.

Измеренията на луксозното возило зависят от цената, която сте готови да платите. Но някои основни неща винаги присъстват, когато говорим за висок клас коли – удобни седалки, покрити с мека кожа; функции за електрическо регулиране и масажиране на седалките; най-висок клас аудио и видео системи; технологии за ограничаване на шума и др.

И за 2018 г. според специалистите на първо място сред лукс автомобилите остава Mercedes S-Class. Това не е никаква изненада, защото това е марката, която диктува този пазар в последните 40 години. В последния модел има и специална система, която заснема с камери пътя отпред и го сканира за несъвършенства и настройва окачването да преодолее предизвикателствата. Включена е и технология, която държи автомобила в неговата лента и на безопасна дистанция, както и много други подобрения.

На второ място е Range Rover. Дълго време тази марка налага мярката за лукс. Тя съчетава по неповторим начин мощни двигатели, невероятен интериор и офроуд приключенски дух. Много са високите технологии на борда на колата, като например регулиращи се режими на шофиране, които помагат при различни терени. Интересното е, че брандът е въведен през 1970 г. като луксозна опция на ползвания за селското стопанство Land Rover.

Номер три в списъка е Ролс Ройс-ът. Ами няма как без него в челната тройка. Високотехнологичният Ролс Ройс Phantom използва гениалността на BMW Group. Включва най-актуалните характеристики на системите за безопасност и възможности за развлечения на борда. Всичко останало може да се поръча, на определена цена, разбира се. Иначе за Ролс Ройс-а казват, че струва поне с 50 цента по-скъпо от средната цена на британската къща. Но пък явно си струва, защото тази кола се разпознава навсякъде, тъй като има много специфичен външен вид. А за нейните критици, които я виждат като твърде голяма или много набиваща се на очи например, привържениците и казват, че причината за негативизма е, че просто тези хора не могат да си я позволят.

В съвремието ни почти всички големи автомобилни марки предлагат луксозни версии. Но класиката в жанра явно е запазена за добре познатите автомобили, станали символ на богатство, лукс и разкош.