ТРИ СУПЕРЛУКСОЗНИ КОЛИ

Познавачите на лукса в автомобилната индустрия

Три суперлуксозни коли

Познавачите на лукса в автомобилната индустрия могат във всеки един момент да ви изредят челната десетка на най-луксозните автомобили в света. Разбира се, класацията търпи известни промени, според тенденциите на развитие и постиженията на автомобилните гиганти. Въпреки това обаче челната петица не се променя особено.

В следващите редове са представени три автомобила, които безапелационно се класират сред първите шест суперлуксозни коли в света.

 

  1. Бентли Мулсан

 

Брандът „Бентли” е познат сред ценителите като символ на лукса и скъпите коли. Моделът „Мулсан” е последното виртуозно произведение на автомобилния гигант, което бе представено през 2009 г. Производството на „Мулсан”, както и на други модели на „Бентли”, е в лимитирана серия, което прави тази кола още по-търсена. Името „Мулсан” всъщност е влизало в историята на „Бентли” за модел от 80-те години. На пазара колата излиза през 2010 г. Освен станалите традиционни за „Бентли” отличителни черти, като много ръчно изработени детайли, блестящо изпълнение и въплъщение на успех, „Мулсан” предлага и скъпа кожа в интериора, най-елегантно изработени дървени фурнири, меки дебели килими. Двигателят е 6.75-литров, V8, двойно турбо. Естествено тези технически характеристики подсказват невероятна мощност, много бързо ускорение и висока скорост. Освен това салонът предлага невероятни удобства за всички късметлии, които имат щастието да се возят или да карат тази кола.

 

  1. Рейндж Роувър

 

Рейндж Роувър е вероятно един от най-отличаващите се автомобили, които са изградили разпознаваема собствена идентичност в годините. Понастоящем се е превърнал дори в единица мярка за сравнение в областта на SUV автомобилите, а едновременно с това достойно се нарежда и в челните класации на луксозните автомобили и е силен конкурент на луксозните лимузини с уникалния си стил и изисканост. Освен всички характеристики и отлики на една наистина луксозна кола Рейндж Роувър няма равен като офроуд възможности. Така той съчетава в себе си всички съвременни удобства, най-модерни технологии и сякаш няма невъзможни неща за него.

 

  1. Ролс Ройс Фантом

 

И този последен модел на „Ролс Ройс” носи всички „фамилни” черти на прочутия бранд – голям автомобил, с много разпознаваем силует. Всичко друго може да объркате, но винаги знаете, когато виждате „Ролс Ройс”. „Фантом” не прави изключение. Този бранд си е спечелил славата на кола на крале, милиардери и супер старс. И как иначе, като в него има „безобразно” много детайли, които се изработват поръчково от злато и най-скъпи скъпоценни метали. Въпреки големите си размери, този автомобил не е тежко маневрен, защото притежава уникални технически решения, които позволяват по-лесното управление. Но извън техническата част с тази кола просто си купувате определен имидж и статут в обществото.