Single Blog Title

This is a single blog caption
richest-people-world-cars

Какви автомобили карат 7 от най-богатите хора в света?

Мислите си, че щом притежават милиарди, богатите хора избират най-скъпите и луксозни автомобили, които току-що са излели на пазара. Мислите си, че богатите никога не шофират сами, а си имат лични шофьори? Е, класацията, която ще ви представим може би малко ще ви изненада.

Да видим какви коли карат 7 от най-богатите хора на планетата.

 

  1. Марк Зукърбърг

Състоянието на създателя на Фейсбук се оценява на 72.2 милиарда долара и той може да си позволи най-скъпия и луксозен автомобил, но избира да кара Volkswagen GTI, който е закупил на цена от 35.000 евро. Освен Volkswagen, Зукърбърг притежава и малко по-луксозната Acura TSX, чиято цена е около 40 000 долара. Милиардерът рядко използва личен шофьор, защото предпочита да шофира сам любимите си коли.

  1. Джеф Безос

Американският предприемач, ръководител и основател на Amazon.com е в топ 5 на най-богатите хора в света, като състоянието му се оценява на 98.5 милиарда долара. Въпреки огромното си богатство обаче Джеф Безос кара Honda Accord от 1996 година.

  1. Уорън Бъфет

Уорън Бъфет е най-големият акционер на Berkshire Hathaway и председател на компанията е сред най-богатите хора в света за всички времена. Въпреки това, той продължава да живее изключително скромно и пестеливо. Все още живее в къщата си, която е купил през 1958 година за около 32 000 долара. Затова не е чудно, че вместо да даде астрономическа сума за луксозен автомобил с личен шофьор, той е избрал да шофира сам своя Cadillac XTS от 2014 година.

  1. Чарлз и Дейвид Кох

Двамата братя Кох са собственици на огромната компания Koch Industries, която произвежда различни продукти – от хартия до петролни продукти и метали. Те притежават около 40.2 милиарда долара, което ги нарежда на 12 и 13 място в списъка на най-богатите хора на планетата. Двамата братя често се возят заедно в последната си автомобилна страст – Mustang GT500 1967, която струва около 65,000 $.

  1. Бил Гейтс

„Господин Майкрософт”, чието състояние се оценява на 89.9 милиарда долара не харесва скъпите луксозни автомобили, а предпочита да се движи с Порше. Моделът няма значение, стига купето на Поршето да е немско.

  1. Майкъл Дел

Кой не е чувал за компютрите Dell? Основателят на Dell Group притежава огромно богатство, оценено на 15,9 милиарда долара. И въпреки това Майкъл Дел кара Хамър, стойността на който е между 20 000 и 33 000 долара.

  1. Травис Каланик

Богатството на 39 – годишния милиардер се оценява на 5.3 милиарда долара, но той… няма кола. Това обаче не е никак чудно, тъй като Каланик е собственик и директор на Uber и винаги, когато има нужда от транспорт използва транспортните услуги на Uber.