Роллс Ройс Ghost

Бързина, скорост, плавност и лекота на движението
Роллс Ройс Ghost

Роллс Ройс Ghost

Роллс Ройс вероятно винаги ще си остане марката, която въплъщава лукса сред автомобилите. Вече повече от 100 години, този бранд просто създава стандартите в бранша, които останалите само следват. С новия си модел Ghost автомобилният гигант също зададе много високи критерии за лукса при седаните. Всъщност точно този автомобил е определен от експертите за кола на месец март.

Моделът Ghost се появява за пръв път през 2009 г.във Франкфурт, но през 2014 г. Роллс Ройс пуска подобрена версия с много разпознаваем силует и допълнения както в интериора, така и в екстериора. Както е традиция за моделите на Роллс Ройс Ghost, и моделът Ghost има забележителна дължина и е доста тежък. Въпреки това той излъчва неподозирана от големите размери елегантност. И естествено предлага невероятно удобство за пътуващите с една от най-големите кабини, които можете да си представите. Но за тези, които искат дори още пространство, има и по-разширен вариант, която предлага допълнителни 17 см към стандартната кола.

Колата има 6,6-литров турбо двигател, който ускорява от спряло положение до 60 мили в час за 4,7 секунди, мощността на двигателя е цели 563 к.с. Колата има предавателна кутия с GPS, която разчита условията на пътя, което дава възможност да се предвидят необходимите корекции при движение и превключването на предавките. Високите технологии, съчетани с мощността на Ghost дава на шофьора уникално преживяване зад волана – едновременно бързина, скорост, но и плавност и лекота на движението. В кабината не се чувства високата скорост, колата се движи изключително безшумно.

Колата е разработена за категорията „по-нисък ценови клас”, но цената и въпреки това отговаря като за луксозния бранд на Роллс Ройс Ghost – започва от 170 000 паунда.

За тази кола познавачите се шегуват, че трябва да се ползва, когато паркингът е по-тесен и шофьорът ви си е взел ден почивка. И също така, че моделът е „малък” Роллс Ройс, но сравнението всъщност е на принципа танкер към супертанкер. Тоест за стандартите на познатия Роллс Ройс Ghost е малък автомобил. Но пък нали Роллс Ройс зададе стандарта за голяма кола, който май никой друг производител не можа да изпревари и до днес. Особено пък откъм съчетанието на големите размери с елегантността и грацията на движение. Ето защо за всички коли Роллс Ройс казват, че те танцуват в движението си, а не просто се движат колелата им.

Смята се, че след направените промени през 2014 г. моделът Ghost е все по-близък до по-големия си „събрат” Phantom. Но пък по-евтин вариант. Макар че за тези, които могат да си позволят Роллс Ройс, не се интересуват от цената.