„Бентлито” – символ на лукс и разкош

„Бентли” са едни от най-популярните символи на богатство и лукс
2018 Bentley Mulsanne

„Бентлито” – символ на лукс и разкош

Автомобилите с марката „Бентли” са едни от най-популярните символи на богатство и лукс. Сред най-новите попълнения в семейството на този разкошен автомобил е „Bentley Mulsanne” – колата, която е ръчно изработена от най-скъпите материали, които можете да се сетите. Освен впечатляващия външен вид вътрешността също е изпипана до съвършенство и всеки детайл показва лукс и пари – скъп кожен салон, фино изработени дървени фурнири, меко килимено покритие по пода.

Тази кола е с големи размери и мощността и дава възможност за високоскоростно приключение, като в същото време автомобилът се движи гладко и без да се усеща каквото и да е усилие.

„Bentley Mulsanne” впечатли луксозните автомобилни салони с появата си през 2010 г. Така той измести топ представителя на Бентли – „Arnage”. През 2016 г. британският автомобилен производител направи редица подобрения по „Mulsanne”, като например допълнително оборудване, преработени предни и задни светлини и др. Автомобилът постига ускорение от 62 км в час само за 5,3 секунди. В същото време щастливците, возещи се в тази кола, няма да усетят скоростта, дори и тя да е доста висока, защото вътрешността на автомобила е така направена, че да се изпитва максимален комфорт при возене. Осигурено е и достатъчно пространство за пътниците, така че наистина да се насладят на невероятно удобство и лукс. Има опция, разбира се, да се предложат и допълнителни елементи в интериора, но те се заплащат допълнително.

По отношение на цената на тази кола, както и за други свръх луксозни автомобили, казват, че ако поставите този въпрос, значи вие не можете да си позволите да я купите. И все пак финансовото изражение на този лукс започва от £250,000. В този смисъл всички допълнителни екстри, които се правят по поръчка и срещу още пари, по принцип често се поръчват и не са проблем за притежателите на луксозния автомобил.

Познавачи и почитатели на „Bentley Mulsanne” казват, че тази марка почти няма конкуренция. Реално един друг модел на Бентли може да претендира донякъде за тази категория заради луксозния си салон и някои други характеристики. Ролс Ройс с един от моделите си понякога е сравняван с „Bentley Mulsanne”, както и модел на Mercedes. Но явно привържениците на всеки от тези луксозни автомобили си има собствено мнение за предимствата на всяка кола.

За двигателите на „Bentley Mulsanne” също могат да се кажат само изумителни неща – 6,75-литров  twin turbo V8 с впечатляващите 505 конски сили. Затова и постига невероятна скорост, бързо ускорение и мощност, въпреки внушителните външни размери на колата.